Orosz nagyhatalmi politika 1905-2021

9453_borito.jpg
Ezt a könyvet elektronikus formátumban már június óta kapni lehetett - először a Ludovika Kiadónál, de most látom, hogy a többinél kapható - 2143 forintért.
Mutatok egyet a sok közül - kattintással:

A könyv kereskedelmi ára bruttó 4646 forint, de a Ludovika Kiadónál 3717 forintért lehet megvásárolni. Mutatom:

Én a kötetet 2022. augusztus 18-án tudtam a kezembe venni. Előtte már meghirdettük augusztus 19-re az Aspektus elő-összejövetelét a szervezőknek a Kossuth Klubba, de aztán a Mikszáth téren kötöttünk ki.
9454.jpg
Megállapítottuk, hogy ez alkalommal jóval kevesebb dolgunk lesz, mert a kiadó, amely az egyetemmel szoros együttműködésben dolgozik, a saját kezében tartja a bemutató szervezését is.
9457.jpg
Persze ez nem jelenti azt, hogy másutt nem fogunk könyvbemutatót tartani, hiszen a kötet jó hátteret ad az orosz-ukrán háború megértéséhez is.
9456.jpg
Ámon Antallal például már most megbeszéltük, hogy szeptember 7-én 15.00-kor a XIV. kerületi POFOSZ helyiségében a Nagy Lajos király útján lesz a kötetnek egy szűkebb körű bemutatója, ahol - ahogy minden más bemutató alkalmával - kedvezményesen lehet hozzájutni a kötet kinyomtatott változatához.
9463.jpg
Tóniéknál már korábban bemutattuk a Nemzetpolitika szorítóban. Aspektus - határok nélkül 2002-2017 című kötetet is.
9459.jpg
Tefner Zolinak a könyvnapra jelent meg Lengyelország történetéről egy kötete, amit itt szintén ismertetni fogunk.
9462.jpg
Ő is, miként Németh Endre, átnézte a kötetet még korábbi változatában és segített a pontosabbá tételében.
Németh Endre szerint a könyvet érdemes lenne kiadni angolul is.
Egyelőre abban maradtunk, hogy bárki, aki cikket, ismertetőt ír, találjon fórumot, részben a könyvbemutató, részben pedig a kötet népszerűsítéséhez. Amennyiben nem talál olyan helyet, ahol közölnék, akkor forduljon bátran hozzám és én közlöm, akár az aspektus.eu, akár a gecse.eu oldalon!
Maga a könyvbemutató 2022. szeptember 16-án délurán lesz a Nemzeti Közszolgálati Egyetem központi épületében.  Hasznos a regisztráció, hogy a részvétel biztosított legyen, ugyanis fogadás is lesz a rendezvényt követően!
A fő szervező Szendrei Anna. Neki kell majd eljuttatni a kitöltött űrlapokat!
Addig az aspektus.eu oldalt is igyekszünk teljes mértékben dinamizálni, amiben Kelecsényi Nándor segítségére is számítok! Liszi János grafikusunkéra a következő nagyobb szabású bemutató alkalmával, hiszen a mostani alkalommal az egyetem, illetve a kiadó a saját logikája szerinti meghívót fogja szétküldeni!

9461.jpg
Azóta Anna értesített, hogy recenziós kötetek korlátozott példányszámban állnak rendelkezésre.
Ezt sejtve én vettem néhányat a könyvemből, tehát, ha a kiadónál ilyen gondok adódnának, akkor a cikk-író számíthat tőlem példányra!
Még valami: amennyiben elektronikus változatot ajánlana fel a kiadó, érdemes elfogadni! Az is pénzbe kerül és praktikusan egyre többen tárolják a könyveket ilyen formátumban!
A könyvbemutatóról itt és a gecse.eu oldalon is fogunk még további információval szolgálni!

Gecse Géza