Tanszékin az Aspektus történelmi ismeretterjesztő klip-vetélkedőjéről

2016. október 5-ére Búr Gábor, az ELTE Új- és Jelenkori Tanszékének vezetője tanszéki értekezletet hívott össze, ahol a tanszék oktatóin kívül részt vettek az ELTE Hallgatói Önkormányzatának a képviselői is.

Gecse Géza megragadta az alkalmat és segítséget kért a kollégáktól az Aspektus első világháborús történelmi ismeretterjesztő vetélkedőjének a népszerűsítése érdekében. Elmondta, hogy viszonylag kevés idő áll a rendelkezésükre, mivel az oktatási intézmények életébenaz őszi időszak számít aktívnak, a pályázatokat pedig a diákoknak az eredeti december 31-e helyett december 1-ig kell beküldeniük. Az újonnan nyomtatott plakátokon már ez a dátum szerepel, de a gyakorlatban ez valójában azt jelenti, hogy november végéig kell beérkezniük hozzájuk - a két évvel ezelőttihez képest rövidebb, vagyis nem 4-5, hanem - 2-4 perces klipeknek. Gecse Géza azt is elmondta, hogy azért döntöttek a klipek időtartamának csökkentése mellett, mivel a 2014-es esztendőben gyakorlatilag nem kaptak 4 percesnél hosszabb kisfilmet.
 

A vetélkedővel kapcsolatos valamennyi információt megosztják az Aspektus.eu honlapon, továbbá az Aspektus facebook oldalán, ahol kérdéseket is lehet feltenni nekik.

Ezen kívül az Aspektus témafelelőse elmondta azt is, hogy miután az Erasmus program keretében tanított diákjainak is felajánlotta ezt a lehetőséget, ezért keddenként délután 5-től vár minden diákot a tanszéken, hogy bátran csatlakozzanak hozzájuk, hiszen hivatalosan az Ereasmus-hallgatók számára tartott óra utolsó harmadát arra kívánja fordítani, hogy azoknak, akik életükben még soha nem használták a YouTube szerkesztőprogramját, illetve a mobiljukat vagy a fényképezőgépüket mozgófilmek elkészítésére, megmutassa, hogy ezt - ezeknek a felhasználásával hogyan lehet megoldani, akár trükköket imitálva is. 

A tanszéki értekezleten jelenlévő HÖK képviselői, így Czinege András alelnök, Antalóczy Zsana és Lódi Csilla is lelkesnek látszottak, amint ezt a fénykép is bizonyítja.

Kép és szöveg: Aspektus