Újranyomták az Orosz nagyhatalmi politika 1905-2021 c. könyvet - így az ismét kapható az üzletekben!

9453_borito.jpg

Ismét kapható - legalábbis Budapesten - az Orosz nagyhatalmi politika 1905-2021 c. könyvem!
Jó egy hónapja elfogyott a könyvesboltokból, így csak az elektronikus változatát lehetett megkapni, ezért a Ludovika Kiadó rendelt a nyomdánál a könyvből még!
Nekem közben annyit sikerült elintézni, hogy a Püski Könyvesházban a kötet keményborítós változata is megvásárolható legyen! Mutatom:

Ez nem változik a továbbiakban sem, tehát ha valaki nem találná a könyvet sehol, Püskiéknél lesz belőle, különös tekintettel arra, hogy náluk a korábbi könyveim is megvásárolhatók.
9452_putyin_kezzel-fel.jpg
Korábban is írtam a második világháború alatti sztálini pánszláv és szovjet iszlám politikáról, viszont Putyin és az új orosz vezetés jóval későbbi, hasonló gesztusairól - alighanem más eddig még nem írt Magyarországon. Bár a Szovjetunió legjelentősebb létszámú türk eredetű népei függetlenné váltak, de az Oroszországi Föderáció területén
továbbra is jelentős számú, különböző türk népek élnek, amelyek döntő többsége az iszlámot követi. Az oroszoktól eltérően ezek a népek szaporodnak. Nem kis mértékben ennek is szerepe van abban, hogy Putyin jó másfél évtizede Oroszországot iszlám államként is jellemezte. Vagyis Oroszország nem az iszlám, hanem az iszlám fundamentalizmus ellensége. De az orosz elnök tud hajlékony lenni! Hiszen az egy éve Afganisztánban hatalomra jutott tálib vezetést - annak ellenére, hogy az iszlám fundamentalizmust elítélik és üldözik, de az afganisztáni tálib vezetést fogadták a Kremlben és tárgyaltak is velük. Az pedig a magyar közönség számára sem titok, hogy Iránnal is - Amerika-ellenes alapon - Moszkva megtalálta a közös hangot.

9451_orosz-ukr-hab.jpg
A könyvből kapni lehet fogalmat arról, hogy vajon minek is köszönhető, hogy az ukránokkal az oroszok viszont a korábban meglévő közös hangot miként vesztették el.
A Heteknél Morvay Péter kérdezett - erről is, amit 2022. december 9-én lehetett először meghallgatni, de fent van a net-en is. Mutatom:

Aspektus vita-est 2023 februárjában lesz várhatóan legközelebb - méghozzá a Bajza utcában, de erről értesíteni fogunk mindenkit. Legelőször itt, az aspektus.eu oldalon.

Gecse Géza